Webbutik

Metod och handledarmaterial

Visa som
Sortering
Visa per sida
Bild på Den onaturliga naturen

Den onaturliga naturen

Omarbetad version.
Gratis. Fraktkostnad 49 kr tillkommer.
Artikelnr: RFSUW-33168
Lagersaldo: 254
0,00 kr
Bild på Hiv i skolan – några lektionsförslag

Hiv i skolan – några lektionsförslag

Många har konstaterat att det är tyst om hiv idag. Epidemin är under kontroll, det finns välfungerande behandling och det är förhållandevis få som har eller får hiv i Sverige. Samtidigt förfäras många över okunskapen om hiv, inte minst ungdomars brist på kunskaper.

Utvecklingen går fram fort och det är viktigt att att vara uppdaterad, så att undervisning inte förmedlar förlegade uppfattningar. Ofta präglas samtal om hiv i Sverige idag om hur det såg ut för 20 år sedan.

Klicka för att komma till nedladdning av en PDF.
Artikelnr: RFSU000397
Lagersaldo: 75
0,00 kr
Bild på Hiv i undervisningen – några förslag

Hiv i undervisningen – några förslag

Hiv är ett utmärkt tema att arbeta ämnesövergripande med. Man kan arbeta med både naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga perspektiv, eftesom hiv-epidemin påverkar såväl individ- som samhällsnivå. Här ges förslag på ämnesövergripande teman kopplat till hiv.

Klicka för att komma till nedladdning av en PDF.

Artikelnr: RFSU000366
Lagersaldo: 0
Offereras
Bild på Klitoris i 3D-format

Klitoris i 3D-format

Naturlig storlek. 8x7 cm ca.

Mjukt 3D Flexmaterial.

Pris: 99 kr, fraktkostnad 49 kr tillkommer.
Artikelnr: RFSUW-30195
Lagersaldo: 40
99,00 kr
Bild på Könsmemory

Könsmemory

Detta är ett memory med bilder på könsorgan. På ett lekfullt sätt avdramatiseras bilder på kön och spelarna kan samtala om hur olika könsorgan ser ut, normer om kön och frågor som de funderar på. Memoryt består av en ask, 17 bilder i dublett, samt spelinstruktioner och tips för diskussionen till samtalsledaren.

Könsmemoryt fungerar bäst i grupper om 2-6 deltagare. Är ni fler kan ni dela in deltagarna i mindre grupper. Tänk på att ha en samtalsledare i varje grupp eftersom övningen kan väcka frågor eller samtal som behöver besvaras eller diskuteras utifrån till exempel normer om kön.

Pris:79 kr, frakt tillkommer med 49 kr
Artikelnr: RFSUW-55016
Lagersaldo: 33
79,00 kr
Bild på När ska vi snacka sex och relationer

När ska vi snacka sex och relationer

Metodmaterialet ”När ska vi snacka sex och relationer” är till för att möjliggöra samtal om kropp, pubertet,, sex, ömsesidighet och relationer utifrån ett lustfyllt och normkritiskt perspektiv. Materialet är riktat till ledare och unga inom fritids- verksamheter samt övriga yrkesverksamma som möter unga.

Materialet syftar till att stärka unga i att fatta egna beslut som påverkar deras hälsa på ett positivt sätt. Genom metoderna vill vi underlätta för dig som ledare att skapa bra förutsättningar för er verksamhet att bli en arena för samtal och reflektion kring ömsesidighet och respekt.

Övningarna kan användas på ett lekfullt sätt, på fem minuter eller en halvtimme, med en ungdom eller med femton – helt enkelt kunna anpassas efter grupp och sammanhang. 

Pris: 2300 kr (Frakt tillkommer 49 kr)
Artikelnr: RFSU000269
Lagersaldo: 31
2.300,00 kr
Bild på Ordlista, svenska

Ordlista, svenska

ORDLISTA
Kropp, sexualitet och hälsa
Svenska
Artikelnr: RFSUW-32721
Lagersaldo: 0
10,00 kr Slut i lager
Framsida – Prata sex och relationer

Prata sex och relationer

Huvudmaterial
Artikelnr: RFSUD-18292
0,00 kr
Prata sex och relationer – bildmaterial ömsesidighet

Prata sex och relationer

Bilder till övningen Prata om ömsesidighet. Här följer bilderna på Kit och Gabi som hör till övningen Prata om ömsesidighet.
Artikelnr: RFSUD-18293
0,00 kr
Bild på Prata sex och relationer

Prata sex och relationer

Bilder till övningen Prata om könsorgan. Här är ett memory med bilder på könsorgan. Skriv ut bilderna i färg i dubbel uppsättning, gärna på lite kraftigare papper. Klipp ut memorykorten, sammanlagt ska det bli 36 kort (18 par).
Artikelnr: RFSUD-18300
0,00 kr
Bild på Prata sex och relationer

Prata sex och relationer

Bilder till övningen Prata om sexualitet. Här följer bilder med tillhörande ord och förklaringar kopplade till känslor, sex, kön och sexualitet som hör till övningen Prata om sexualitet.
Artikelnr: RFSUD-18306
0,00 kr
Bild på Prata sex och relationer

Prata sex och relationer

Bilder till övningen Prata om säkrare sex. Här följer bilderna till övningen Prata om säkrare sex med bilder på sexpraktiker samt texterna som hör till övningen.
Artikelnr: RFSUD-18309
0,00 kr