Webbutik

HBTQIA+

Visa som
Sortering
Visa per sida
Bild på HBTQI OCH HÄLSA (på lättare svenska)

HBTQI OCH HÄLSA (på lättare svenska)

Pris: 15 kronor (fraktkostnad tillkommer med 49 kronor)

Alla människor i Sverige har samma rättigheter. Det spelar ingen roll vilken sexuell läggning eller könsidentitet du har.

Den här skriften handlar om sexuell läggning, könsidentitet, hbtqi-personers rättigheter och hur vården kan hjälpa en att må bra.
Artikelnr: RFSUW-88536
Lagersaldo: 56
15,00 kr
Bild på Sex och trans

Sex och trans

Många transpersoner efterfrågar information om sex eftersom de upplever att den information som finns är cis- och heteronormativ*.

I den här praktikan ger vi tips om hur man kan prata om och tänka kring kropp och sex. Vi ger också information som kan vara specifik för vissa transpersoner, t.ex. hur kroppen kan påverkas av en hormonbehandling. Det här är information och tips som vi hoppas kan användas av både transpersoner och personer som har sex med transpersoner.

*Alltså att man förväntas identifiera sig med det kön man blev tilldelad när man föddes, att kroppar antas se ut och bete sig på vissa sätt och att samlag med slida kring penis är ett vanligt sätt att ha sex på.

Text: RFSU, RFSL och RFSL Ungdom. Skriften är framtagen med hjälp av referenspersoner och faktagranskad av medicinsk expertis. Utgiven med stöd av Allmänna Arvsfonden.

Pris: 20 kr/st vid beställning över 3 exemplar. Gratis vid beställning av enstaka exemplar. Fraktkostnad, 49 kr tillkommer.


Artikelnr: RFSU000275
Lagersaldo: 642
0,00 kr
Bild på TRANS OCH VÅRD (på lättare svenska)

TRANS OCH VÅRD (på lättare svenska)

Pris: 15 kronor (fraktkostnad tillkommer med 49 kronor)

Könsidentiteten är det kön du känner dig som eller vet att du är. Alla har rätt att själva avgöra vilka de är. Det spelar ingen roll hur kroppen ser ut. Eller vad andra människor säger.

Du som är transperson har rätt att känna dig trygg och bli bra behandlad. Du har rätt att få den vård du behöver för att må bra.

Den här skriften handlar om att vara transperson. Och om könsbekräftande vård och behandling.
Artikelnr: RFSUW-88532
Lagersaldo: 108
0,00 kr