Filmer översatta på 13 olika språk med teman som graviditet, lust och njutning, mens, könssjukdomar, preventivmedel, slidkransen, abort, könsstympning, förlossning, när sex gör ont, kvinnans kön och mannens kön.
Vykortsformat A6, 8 olika färger med samma information på fram- och baksida. 5 buntar med 8 olika färger (totalt 40st vykort per paket).
Gratis material men fraktkostnad tillkommer med 49 kr per beställning.
Mer information och länkar till filmerna hittar du här:
En kartläggning av kursplaner och resonemang kring innehåll
Rapporten redovisar resultatet av en kartläggning från 2016 av kunskapsområdet sexualitet och samlevnad i kursplanerna på lärarutbildningarna. Kartläggningen gjordes av Malmö universitet och RFSU på uppdrag av Folkhälsomyndigheten. I rapporten ges också en historisk tillbakablick på diskussionen om sexualkunskap på lärarutbildningarna och förslag på åtgärder. Indikatorer som normkritik, värdegrund och likabehandling återfinns i kursplanerna, medan indikatorer som mer specifikt rör sexualitet, sexuell hälsa och hbtq är mindre förekommande.
KROPP OCH SEX FÖR SENIORER
Sex kan vara en del av ett gott liv, oavsett ålder. En del äldre har ett aktivt sexliv medan andra av olika skäl har slutat ha sex. Vissa är nöjda med att inte ha sex, andra längtar efter det. Sexualiteten är ett av våra grundläggande behov och finns med oss genom hela livet. Lust och längtan sitter i huvudet, den största skillnaden mellan olika åldrar är kroppens funktioner.
Broschyren är producerad av RFSU i samarbete med SKPF, SPF och PRO.
Pris 20 kr, fraktkostnad tillkommer med 49 kr.
Klicka på den övre knappen för att ladda ner en PDF för utskrift med mindre färgåtgång.
Abortfrågan är och har alltid varit en en av RFSU:s kärnfrågor. För oss är kvinnors rätt att själva bestämma om eller när de ska föda barn en grundläggande mänsklig rättighet. Sedan 1975 har vi fri abort i Sverige till och med graviditetsvecka 18, men abort är fortfarande olagligt i flera av världens länder. I RFSU:s skrift om abort hittar du bland annat information om den svenska abortlagstiftningen och hur många aborter som görs varje år. Vi tar också upp frågan om det allt mer synliga abortmotståndet och varför tillgången till säkra aborter är en så viktig fråga.
Kunskap och bemötande för dig som arbetar med människor
Den här skriften riktar sig till dig som i ditt yrke möter människor på olika vis. Texten handlar om BDSM, vilket är ett paraply-begrepp för olika typer av njutning där överenskommen och frivillig maktförskjutning och/eller smärta ofta är betydelsefull för njutningen.
Genom ökad kunskap om BDSM kan du i din professionella vardag förebygga och motverka negativ särbehandling av personer som utövar eller tycker om BDSM, eller ser det som en del av sin identitet. Det är ett konkret sätt att respektera människors rättigheter, arbeta för jämlikhet och främja hälsa. I skriften finns flera autentiska berättelser om professionella möten som blivit såväl bra som mindre bra.
Vilka berättelser är viktiga nog att bevara för eftervärlden? Historien har oftast skrivits av – och skildrat – de som haft makten och tolkningsföreträdet. Den vita heterosexuella patriarkala ordningen har präglat läroböcker, arkiv och museernas basutställningar i århundraden. Men från millenieskiftet har nya och gamla arkiv börjat fyllas med berättelser om liv som tidigare osynliggjorts, perspektiv kring kön, genus och sexualitet lyfts in på museerna, en myriad av historiska initiativ har vuxit fram.
Samtidigt lever vi i en tid när konservativa krafter vinner mark. Frågan om hur det förflutna ska återges och vad som ska ingå i kulturarvet är politiskt laddad. Att slå vakt om kvinnors och ickevitas berättelser, om det normbrytande och queera, är kanske viktigare än någonsin. Är trenden att ta tillbaka historien en uppgörelse med den tidigare ofta ensidiga läroboksskildringen eller en motreaktion mot den fientliga samtid vi lever i, eller både och?
I det här numret träffar vi personer och lyfter berättelser som sällan fått ta plats, introducerar er till sexualpolitiska pionjärer, synar Sverigedemokraternas kulturpolitik och undersöker museer i förändring. Vi besöker transarkiv i Argentina, värnar »knullturarvet« och bjuder på Ottars egen sexualpolitiska litteraturkanon.
SEXKRIGET
Höstens sexualpolitiska debatter har gått ovanligt heta. Allt från kvinnors sexuella frihet och kärleksrelationens status, till återkommande trätoämnen som porren, och vilka som inkluderas i den feministiska kampen, har skapat rubriker. Vissa har ropat moralpanik och alarmism, att debatten förenklar. Men hur bemöter man moralpanik? Med kunskap. I det här numret söker vi kunskap kring sex. Pris 49 kr. Fraktkostnad tillkommer med 49 kr