Webbutik

Ottar #1 1993

Sänghimlen
Sexualitet och andlighet - har de något med varandra att göra? Vanligen tänker vi oss inte det. I den västerländska kulturen finns en djupt rotad motsättning mellan det själsliga "fina" och det lustbetonade, sexuella. I det här numret av Ottar har vi prövat att överbrygga den motsättningen och upptäcka sambanden mellan sexualitet, kärlek och andlighet. Det handlar om hängivenhet, extas, vardagens andlighet och de plötsliga aha-upplevelser som intensiva "kroppsliga" erfarenheter kan ge.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
Lagerstatus: 34 i lager
Artikelnr: RFSU000296
20,00 kr
Kunder som köpte denna köpte också
Bild på OTTAR #1 2007

OTTAR #1 2007

ARRANGERADE ÄKTENSKAP Familjen, traditionen, hedern. Arrangerade äktenskap handlar om att göra som släkten vill. Men var går gränsen för när någon upplever sig tvingad in i ett äktenskap? Diskussionen handlar om gränsen mellan fri vilja och tvång. Ottar lyfter det heta frågan om arrangerade äktenskap, både de som ingåtts av fri vilja, och de som kommit till under hot och tvång. Möt kvinnor i Europa som inte fått välja själva, om matchmaking förorten och revolterande ungdomar i Indien.

Pris 20 kr Fraktkostnad 49 kr tillkommer.
20,00 kr
Bild på Ottar #1 1994

Ottar #1 1994

Det möjliga äktenskapet
"Och så levde de lyckliga i alla sina dagar..." Men där sagan slutar börjar verkligheten.Bröllopet är em fest som av tradition förenar myten , sagan och verkligheten. De flesta flickor har någon gång önskat vara "prinsessa för en dag", som Paula säger i inledningsintervjun. Men det räcker naturligtvis inte. Både det VERKLIGA bröllopet och MÖJLIGA äkenskapet omgärdas av förberedelser som ska ingjuta heligt mod, mänslig välgång och kärleksfull uthållighet i människorna. I det här numret av OTTAR undersöker vi de sociala, psykologiska och rituella ingångarna till äktenskapet.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr
20,00 kr
Bild på Ottar #1 1991

Ottar #1 1991

Mitt liv som ful - Om utseende, utstrålning och självkänsla
Ingen människa är ful - egentligen. Men många är osedda eller illa sedda, görs "fula" av andra eller gör sig själva "fula". Den tilltalande ytan, "skönheten", har stor betydelse för uppmärksamhet, kontakt och självkänsla i ett samhälle som präglas av många ytliga och opersonliga relationer. Vad händer omkring mig och inom mig om jag anses ful? De flesta artiklarna i detta nummer av Ottar är skrivna av personer som svarade på en annons där Ottar ställde frågan "Är Du ful?"

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr
0,00 kr
Bild på Ottar #2 1994

Ottar #2 1994

Dom kallar det liv - Vattnet strilar varsamt över den kala hjässan. "Jag döper dig........"
Kyrkan är inte den enda samhälleliga gemenskap som som välkomnar en ny människa. Barnet blir också medlem i nationen, kommunen och skyddas av de internationella samfunden. Politikerna, kyrkan, experterna.... alla vill deras bästa. Inför valet i höst är familjepolitiken central. Det som är bra för familjen är oftast bra för barnen. Vad är då ett gott familjeliv i samhället, ur barnens perspektiv?

Ur innehållet:

Skynda dig! Skynda dig! Föräldrarnas lönearbete sätter ramarna  för fritid, dagistider och dygnsrytm.

- Visst har vi råd att arbeta mindre. Om ekonomiska myter och den efterlängtade arbetstidsförkortningen.

Fler knullkojor på dagis! Barns sexualitet har åter blivit problematisk och tabu.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr