Webbutik

Ottar - tidskriften

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida
Bild på OTTAR #4 2011

OTTAR #4 2011

Klass Det är dags att uppdatera samtalet om klass. Ojämlikheter skär inte bara genom samhället, utan också genom våra kroppar, och avgör vilken frihet vi har när det gäller relationer och sexualitet. i det sista numret för 2011 går Ottar på djupet med sex och kärlek över klassgränserna.

Läs mer på ottar.se
Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer.

20,00 kr
Bild på Ottar #4 2012

Ottar #4 2012

Familj Trots nya lagar och nya tider betraktas fortfarande den traditionella familjen som den mest självklara samlevnadsformen. Det märks i politiken, i vården – och inte minst om du väljer att stå utanför. Följ med under ytan i den familjepolitiska bassängen.

 

Läs mer på ottar.se

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer.

20,00 kr
Bild på Ottar #4 2013

Ottar #4 2013

BROTT & STRAFF Lagens långa arm ålar sig ända in i sovrummet och säger hur vi får bete oss mot varandra. Lagar förbjuder och begränsar, samtidigt finns de där för att skydda oss från övertramp och övergrepp. Men räcker paragraferna för att skapa rättvisa? Ottar ger sig i närkamp med våldtäktskultur, hiv-domar, torsklagar och åldersgränser – och du är tilltalad.

Läs mer på ottar.se

Pris: 20,00 kr. Fraktkostnad tillkommer.

Köp digitalt via Qiozk Pris: 19,00 kr.


20,00 kr
Bild på OTTAR #4 2014

OTTAR #4 2014

Abortkamp Det är en fråga om liv och död, om rätt och lag, om blod, smärta och kropp, om hopp och frihet. Om var och ens personliga upplevelse av en väldigt vanlig händelse. I sexualpolitiken är abortfrågan ständigt närvarande. Sällan blir kopplingen mellan sexualitet, kropp och politik lika tydlig.
 
Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer.

Köp digitalt via Qiozk
Pris: 19 kr.
20,00 kr
Bild på OTTAR #4 2015

OTTAR #4 2015

TEMA HEDER
Ära. Plikt. Lojalitet. Stolthet. En soldat slåss för »kung och fosterland« med sitt liv som insats. Att leva med hedersnormer handlar om att bära en hel grupps ära och anseende på axlarna, genom vad du har på dig, vem du umgås med, vem du blir kär och vem du har sex med.

Men hedern som ska skyddas genom kontroll av din kropp och din sexualitet, är inte din. Det är familjens, församlingens, kollektivets eller nationens. Begår du en »synd« får gruppen stå med skammen, men det är du som betalar priset. 
Följ med Ottar in i hedersnormernas komplexa universum.

Pris 20:00 kr, fraktkostnad 49:00 kr tillkommer.

Köp digitalt via Qiozk. Pris 19:00 kr.
20,00 kr
Bild på OTTAR Global

OTTAR Global

Ottar Global är en tidning med fokus på RFSU:s internationella arbete.

Gratis. Fraktkostnad tillkommer.
Ladda ner PDF
Offereras
Bild på Ottar #4 2016

Ottar #4 2016

Tema: Barn Sexualiteten a¨r fo¨ra¨nderlig och betydelsen skiftar genom livet, men den tar sin bo¨rjan redan i barndomens nyfikna utforskande av kroppen. Barns sexualitet a¨r fo¨rva°nansva¨rt kontroversiell, sa° pass att en del ifra°gasa¨tter om den ens existerar.

I va¨rsta fall blir barnkroppen ett slagtra¨ i en ideologisk kamp. I ba¨sta fall fa°r barns sexualitet vara precis det den a¨r: En pirrig ka¨nsla i kroppen. En lekfull uppta¨cktsfa¨rd. Na°got alldeles eget.

Pris 49 kr (exkl frakt 49 kr)
20,00 kr