Webbutik

Ottar - tidskriften

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida
Bild på Ottar #2 2016

Ottar #2 2016

Tema: Ordet Hur påverkar språket dig? Hur mycket makt har orden? Vad kom först, ditt språk eller din värld? I ORDET får vi ta del av tankar om hur språket påverkar kroppen, identiteten och sexualiteten.

Det spelar roll om du inte har ord för att beskriva vem du är, det spelar roll om någon tvångskönar dig, det spelar roll om du inte kan benämna dina kroppsliga erfarenheter, det spelar roll om språket används som ett verktyg för att underminera ditt varande i den här världen.

Pris: 20 kr, fraktkostnad 49 kr tillkommer.

 

20,00 kr
Bild på Ottar #3 1987

Ottar #3 1987

Skilsmässan
Om de vuxnas svårigheter i samband med skilsmässa handlar detta nummer av Ottar. Om överrumplande starka känslor av hat och hämndlystnad, skuld, ångest och desperation. Om vuxna, balanserade människor som i skilsmässosituationer förvandlas till oigenkännlighet för sig själva och andra.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr
20,00 kr
Bild på Ottar #3 1989

Ottar #3 1989

SPÄNNING! ÄVENTYR! ROMANTIK!
Populära kärleksmyter i vår tid. Möt..... Hera, Artemis och Afrodite, Scarlett O´Hara, Ashley Wilkes och Rhett Butler, Följetongshjältinnan och flickan i Mitt livs novell, Tarzan, Dracula, Frankensteins monster..... och många fler.

Antingen vi vill det eller ej,så deltar de i våra liv och fantasier. Vad betyder dessa hjältar och hjältinnor för oss? Hur använder vi populärkulturens kärleksmyter?

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr
20,00 kr
Bild på Ottar #3 1990

Ottar #3 1990

Livsval - Yrke? Partner? Barn? 25-35-åringar om sina val och kval
Vilka överväganden och kval brottas unga människor med i dag, när de ska välja yrke, partner och eventuellt föräldraskap? Det klimat, den tidsanda som utgör den kulturella ramen för 25-35-åringarnas livsval tycks bland annat karakteriseras av:

Otydliga förebilder och förväntningar, söndervittrade traditioner.
En upplevd mångfald av valmöjligheter och möjligheter om omval.
Bildbrus av livsstilar, ideal. Kunskapsbrus i samlevnadsfrågor.
Utvecklingsoptimism: att jag ska ordna mitt liv annorlunda, bättre, friare än tidigare generationer.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr. 
20,00 kr
Bild på Ottar #3 1991

Ottar #3 1991

Möjligheternas tid - 45-55-åringar om livsdrömmar och nya vägval
Det handlar om 45-55-åringar, men inte om "mitt-i-livet-kriser" eller ångest inför ett ofrånkomligt åldrande. Ottar har valt ett positivt perspektiv:

"Jag tog chansen att leva ett liv till."  Ulla Centergren, före detta hemmafru.

"Jag kände en oerhörd befrielse när jag väl beslutat mig." Heinz Spira, tidigare regissör, numera RFSL-rådgivare.

Dessutom medverkar Bo Eneroth, Marianne Granö, Barbro Lennéer-Axelson, Dag Notini, Louise Waldén och Björn Wrangsjö.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #3 1992

Ottar #3 1992

Triangeldramat - Om konflikt, svek och förnyelse
Svartsjuka, övergivenhet, svek och ägandebehov är starka och svårhanterliga känslor. Till Ottar kommer många brev: Skriv om det! Det har vi nu gjort. Men vi har också vidgat perspektivet till att omfatta det konstruktiva grälandet, den möjliga försoningen och de hotande eller berikande trianglarna i kärlek, vänskap och familjeliv.

Ur innehållet:
"Passionen för Jan bara fortsätter. Så dumt och fel, så ljuvligt och så ångestskapande. Jag kan inte nöja mig med det som är: att vi älskar så underbart skönt ihop..... Börjar gråta när jag tänker på att Jan inte vill bo med mig. Ska jag aldrig få känna att någon självklart kommer hem till mig...?  En Ung Älskarinnas Dagbok

"I en problematisk parrelation kan det också hända att en förälder mer eller mindre tydligt visar att den föredrar barnet framför sin partner. Detta ger barnet en känsla av triumf, men till ett pris av skuldkänslor och eventuell rädsla för föräldern av samma kön." Björn Wrangsjö, psykoterapeut

Pris: 20 kr.  Fraktkostnad tillkommer: 49 kr
20,00 kr
Bild på Ottar #3 1993

Ottar #3 1993

Kärlekslivets rebeller
Ur innehållet:
"Ta ställning? Gud vad tröttsamt" Den lesbiska identiteten har blivit allt vidare, för att inte säga vildare. Nina Lekander intervjuar Mian Lodalen och Mimmi Malmer.

"Man blir förälskad i en person, inte i ett kön." Tajana intervjuas av Karin Södergren.

Queers har kommit för att stanna - det är bara att vänja sig. Av Hans Almgren & Oscar Swartz.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #3 1996

Ottar #3 1996

Städning: Kärlek eller konflikt
Städning kan vara en kärlekshandling - att skapa ett vackert rum för oss två. Men städning är också en vanligare grogrund för samlevnadskonflikter. Hur samsas vi kring renhållningen, vem ska avgöra ambitionsnivån och hur ser pigans historia ut?

Ur innehållet: Mäns fälttåg och kvinnors plock. Städandets njutning. Ajax-Prinsen och Mirakeltrasan. Inre och yttre ordning. Bara jag får kamma mattfransarna så....

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #3 1997

Ottar #3 1997

Den manliga grenen
Hur lång ska den vara och hur viktigt är det att den står? Är det någon skillnad om den sitter på en homosexuell eller heterosexuell man? Måste den in? Får den ha fräknar? Tar lesbiska också fram en då och då? Ur den manliga grenen växer onekligen en och annan fråga fram. I detta nummer letar vi bland både kvinnor och män, forskare, djur och andra användare för att få svar.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #3 2011

Ottar #3 2011

GRATTIS! OTTAR 30 ÅR En hel del har hänt del sedan tidningen grundades 1981. Har sexualdebatten blivit mer moralistisk? Och när kommer den feministiska revolutionen? I det här extratjocka jubileumsnumret av Ottar firar vi segrar och klavertramp genom trettio år av sexualpolitik. Det går långsamt framåt, men allt är inte vunnet. Kanske är det tur. För som en klok kvinna säger i detta jubileumsnummer: Motståndet har sin tjusning.

Läs mer på ottar.se
Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer.
20,00 kr
Bild på OTTAR #3 2012

OTTAR #3 2012

Knas Finns det något som är tabu för en sexpositiv aktivist? Varför är det äckligt om ditt barn suger på en annans bröst? Kan man överleva på sperma? Ottar hoppar över crazystaketet och drar dig med i fallet.

 

Läs mer på ottar.se

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer.

20,00 kr
Bild på Ottar #3 2014

Ottar #3 2014

PENGAR Vad har min sexualitet eller könsidentitet att göra med om jag har en inkomst, får lån på banken, eller kan gå till jobbet? En hel del. Ottar dyker ner i kassavalvet.
Läs mer på ottar.se

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer.

Köp digitalt via Qiozk
Pris: 19 kr
20,00 kr