Webbutik

Ottar bok

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida
Bild på Ottar #1 1989

Ottar #1 1989

Kärlek och ekonomi
Skulder, snålhet, dyra gåvor - spelar pengarna fortfarande större roll i parförhållandet och familjelivet än själva kärleken?

Ur innehållet:
Starkare än kärleken En familjeföretagarhustru beskriver för Ulla Linton hur de gemensamma skulderna blivit de starkaste banden mellan makarna.

De starka männens makt över de svaga männens kvinnor Gunnar Adler-Karlsson argumenterar för att kvinnornas inträde i arbetslivet gör dem till slavar under maktens män.

Snålsnipan och snåljåpen Ulla Torpe om de mord på passionen som begås av snåla karlar och beräknande kvinnor,

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr
20,00 kr
Bild på Ottar #1 1990

Ottar #1 1990

Kärlekens rum
Ur innehållet:
Hus, hem och familjeliv. Om de rum som omger samlivet, alltifrån dansrestaurangens förälskelsefrämjande miljö till det tomma nästet, när barnen flyttat hemifrån. Av Barbo Lennéer-Axelson.

Tingen har stulit erotiken. 
Pottan, besticken och dubbelsängen talar om för oss hur vi ska tänka, känna och handla. Vi dresseras av tingen, men erotiken vill vara revolutionär. Av Sten Andersson.

......
samt berättelser från kärleksnästen, drömda eller verkliga, från vårt land och vår tid och från andra länder och tider.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr
20,00 kr
Bild på Ottar #1 1991

Ottar #1 1991

Mitt liv som ful - Om utseende, utstrålning och självkänsla
Ingen människa är ful - egentligen. Men många är osedda eller illa sedda, görs "fula" av andra eller gör sig själva "fula". Den tilltalande ytan, "skönheten", har stor betydelse för uppmärksamhet, kontakt och självkänsla i ett samhälle som präglas av många ytliga och opersonliga relationer. Vad händer omkring mig och inom mig om jag anses ful? De flesta artiklarna i detta nummer av Ottar är skrivna av personer som svarade på en annons där Ottar ställde frågan "Är Du ful?"

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr
0,00 kr
Bild på Ottar #1 1993

Ottar #1 1993

Sänghimlen
Sexualitet och andlighet - har de något med varandra att göra? Vanligen tänker vi oss inte det. I den västerländska kulturen finns en djupt rotad motsättning mellan det själsliga "fina" och det lustbetonade, sexuella. I det här numret av Ottar har vi prövat att överbrygga den motsättningen och upptäcka sambanden mellan sexualitet, kärlek och andlighet. Det handlar om hängivenhet, extas, vardagens andlighet och de plötsliga aha-upplevelser som intensiva "kroppsliga" erfarenheter kan ge.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr Slut i lager
Bild på Ottar #1 1995

Ottar #1 1995

Förförelsen - Tango, Kyssen, Komplimangen, En hemlig hobby

"Det finns ingen förförelse att tala om" klagar kvinnor i 30-årsåldern. "Det är mer liksom, ska vi gå hem da..?"
Trist tyckte vi. Och gick på jakt efter den bortglömda förförelsen, en numera underjordisk, erotisk kultur. Vi fann den bland dansare, filosofer, författare och alldeles vanligt folk. På en tangoafton och i tvättstugan. I badmintonhallen och i Paris. I varje rum där normaliteten upphör och lämnar plats för man och kvinna. I varje stund som de vågar ingå sin allvarligt eldiga parningsdans.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #1 1996

Ottar #1 1996

Kroppen - själens boning?

"Visst har vi en sexualnöd i Sverige, men beröringsnöden är större",

skriver Karl Beijbom i detta nummer. Hur känns dina bröstvårtor under mina fingrar? 
Vad känner jag när din hand glider över min rygg? Smekandets konst handlar om förväntningar, känsel och känslor.
Kroppslig njutning kan vara så mycket: kyssar, erotik, massage....
Hur skaffar vi oss fysiskt välbehag?
Vilken roll spelar utseendet för attraktionen?
Och vad vet kroppen om själen?

Birgitta Stenberg, Louise Waldén, Mian Lodalen, Fred Donaldson m fl.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #1 1997

Ottar #1 1997

Skammen - Skamliga lustar, Den röda och den vita skammen, Skämmas över sin partner
Skam betraktas idag som föråldrat och förtryckande. Vi har blivit coola betraktare, som tycker det är töntigt att skämmas. Men vi skäms lik förbannat. Några skäms för sin partner, andra för sina föräldrar, och en del för sina stora fötter och håriga ben. Det finns skam som behövs. Som är nödvändig för kärleken, och livet självt. Men det finns också skam som dödar.

I detta nummer av Ottar medverkar bland andra:
Bengt Ohlsson, Kerstin Thorvall, Nina Lekander, Björn Wrangsjö och Helena von Zweigbergk

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #1 1998

Ottar #1 1998

Tro, hopp och tabletter - Ett nummer om HIV och AIDS
Kim är elva år och äter femton stora medicinkapslar om dagen. Hon vet att de hjälper mot ett elakt virus. Men hon vet inte vilket.
Steve har känt till sitt hivvirus i över ett decennium. Han drömmer om att leva ett liv utan smärtor och att bli fri från morfin. Helt frisk tror han aldrig att han blir. Lars Olof Kallings är professor och berättar att spridningen av hiv runt om i världen är större än vad man trodde var möjligt. Att det ibland känns som om vi tar ett steg framåt och två tillbaka. Han tillhör optimisterna.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #2 1990

Ottar #2 1990

Du skall icke hava lust... - om erotisk attraktion i arbete med människor.

Ur innehållet:
Erotisk tändning och erotisk mobbning i klassrummet. Ulla Torpe om de många motstridiga budskap som sänds mellan elever och lärare.

"Visst, vi förförde varandra, men det var ju han som var terapeuten." Hans Nestius intervjuar "Gudrun" , som gick i säng med sin terapeut redan vid tredje mötet.

När manliga klienter väcker den kvinnliga sexualiteten. Barbro Lennéer-Axelson samtalar med tre kvinnliga behandlare inom psykiatri, familjerätt och socialvård.

Frågorna är många och svåra men var är diskussionen? Björn Wrangsjö om vilka känslor, impulser, dilemmor och konflikter det handlar om och hur de bäst ska hanteras.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #2 1992

Ottar #2 1992

Europa och  Kärleken - Frågor och farhågor kring sexualitet och familjepolitik inför EG
Vissa talar om Europa som en värmande famn för tillknäppta svenskar - som Renoirs "Roddarnas frukost" (framsidan). Andra beskriver hotbilder liknande Degas´ "Familjen Bellelli". Om Sverige blir ett EG-land kan det betyda att vi spelar bort unika kvaliteter som fri abort, stöd till pappor, respekt för barn som individer, (förhållandevis) effektiv kamp mot exploatering av kvinnokroppen....
i detta nummer bl a: BENGT WESTERBERG, hur går det med RFSU-frågorna i EG? BIRGIT BJÖRNVIG, dansk EG-parlamentariker och EG-motståndare, varnar särskilt kvinnorna för EG som odemokratisk koloss. Forskarna ULLA BJÖRNBERG, MAURICIO ROJAS, ÅKE DAUN och BO LEWIN reflekterar över svenska och europeiska samlevnadsmönster. RFSUs ordförande MARGÓ INGVARDSSON drar fram abortfrågan i ljuset.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr
Bild på Ottar #2 1993

Ottar #2 1993

Lustjakten - till RFSU på 60-årsdagen
Det febrila sökandet efter lust är något som upptar en stor del av vårt liv. Att bejaka lustkänslor och sexuella upplevelser ger glädje och självkänsla. Men njutning och extas är ju också något av det mest privata. Och att visa sin åtrå inför en annan innebär ju också risker. Aldrig annars är man så utlämnad till en annan människas ja eller nej.

Lustjakten handlar om längtan efter gränslös njutning, upptäcktsfärder in i det okända, konflikter kring upplevelser och även nödvändigheten av en ny sexualupplysning till unga, som tar deras känslor på allvar.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr
20,00 kr
Bild på Ottar #2 1994

Ottar #2 1994

Dom kallar det liv - Vattnet strilar varsamt över den kala hjässan. "Jag döper dig........"
Kyrkan är inte den enda samhälleliga gemenskap som som välkomnar en ny människa. Barnet blir också medlem i nationen, kommunen och skyddas av de internationella samfunden. Politikerna, kyrkan, experterna.... alla vill deras bästa. Inför valet i höst är familjepolitiken central. Det som är bra för familjen är oftast bra för barnen. Vad är då ett gott familjeliv i samhället, ur barnens perspektiv?

Ur innehållet:

Skynda dig! Skynda dig! Föräldrarnas lönearbete sätter ramarna  för fritid, dagistider och dygnsrytm.

- Visst har vi råd att arbeta mindre. Om ekonomiska myter och den efterlängtade arbetstidsförkortningen.

Fler knullkojor på dagis! Barns sexualitet har åter blivit problematisk och tabu.

Pris: 20 kr. Fraktkostnad tillkommer: 49 kr.
20,00 kr